תקנות עבודת נשים (מועדים וכללים לתשלומים לקופת גמל), תשס"ח-2008 מסדירות את תשלומי המעסיק להסדר הפנסיוני (ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, קופת גמל) בשמירת הריון וחופשת לידה.29/09/2008
תמצית התקנות:
אם ההסדר הפנסיוני כלל רק הפקדות מעביד – המעביד ממשיך לשלם הן בתקופת שמירת הריון והן בחופשת לידה.
אם ההסדר הפנסיוני כלל הפקדות עובד ומעביד:
בשמירת הריון – העובדת צריכה להפקיד את חלקה אצל המעסיק והמעסיק ומיד לאחר שעשתה כן, המעסיק צריך להפקיד לקופה
בחופשת לידה – המעסיק ינכה משכר העובדת 2 הפקדות עובד לפני יציאת העובדת לחופשת לידה ושאר ההפקדות ישולמו כמקדמות על חשבון שכר עבודה, דהיינו ינוכו משכר העובדת לאחר חופשת הלידה.המעסיק ישלם חלקו כרגיל
על המעסיק לשלוח הודעה לעובד לפי התקנות בנוסח זה:
הנדון: הפרשות לקופת גמל בתקופה שבעדה זכאית עובדת לגמלה לשמירת הריון
ודמי לידה לפי חוק עבודת נשים, התשי"ד-1954,
ותקנות עבודת נשים (מועדים וכללים לתשלומים לקופת גמל), התשס"ח-2008
הריני להודיעך כי לפי סעיף 7א לחוק עבודת נשים, התשי"ד-1954, ותקנות עבודת נשים (מועדים וכללים לתשלומים לקופת גמל), התשס"ח-2008 (להלן – התקנות), בתקופה שבעדה עובדת זכאית לגמלה לשמירת הריון (להלן – תקופת שמירת הריון) ובתקופה שבעדה זכאים עובדת או עובד לדמי לידה (להלן – תקופת חופשת לידה), התשלומים לקופות גמל החלים על עובדת ועל מעביד יבוצעו כלהלן:
בתקופת שמירת הריון – העובדת תפקיד את התשלומים החלים עליה אצל מעבידה, בכל חודש, לא יאוחר מהיום התשיעי בכל חודש שבשל שמירת ההריון נעדרה העובדת מהעבודה, המעביד ישלם את התשלומים החלים עליו בתקופת שמירת הריון, ויעביר לקופת הגמל את תשלומי העובדת באותה תקופה, לא יאוחר מ-7 ימי עבודה מהיום שבו הפקידה העובדת את התשלומים החלים עליה אצלו.
יצוין כי אין בהפקדת תשלומי העובדת אצל המעביד במועד מאוחר יותר, כדי לגרוע מחובתו של המעביד לשלם את התשלומים החלים עליו ולהעביר את התשלומים החלים על העובדת לקופת הגמל בתוך 7 ימי עבודה מיום שהפקידה העובדת את תשלומיה אצלו.
נהג המעביד בלבד לשלם תשלומים לקופת גמל, ימשיך לשלם תשלומים כאמור במועדים ולפי הכללים החלים עליו לפי התקנות, כאילו הוסיפה העובדה לעבוד בתקופת שמירת הריון.
לתשומת ליבך, אם הינך עובדת בשכר, כלומר, שכרך אינו משתלם על בסיס של חודש או של תקופה ארוכה יותר, התשלומים החודשיים שיופקדו לקופת הגמל בתקופת שמירת הריון, יבוצעו לפי שכרך הממוצע בששת החודשים שבהם עבדת בפועל אצל מעבידך, שקדמו לתקופת שמירת ההריון.
בתקופת חופשת לידה – המעביד ינכה מהשכר האחרון שישלם לעובדת או לעובד בתכוף לפני יציאתם לחופשת לידה, סכום שלא יעלה על שיעורי התשלומים לקופת גמל החלים על העובדת או העובד בעד שני חודשי עבודה, ויעביר לקופת הגמל את שיעור ההפרשות החודשי מתוך הסכום האמור יחד עם התשלומים החלים עליו בתקופת חופשת הלידה במועדים שבהם היה משלם את התשלומים האמורים אילולא חופשת הלידה.
את יתרת התשלומים החלים על עובדת או עובד בתקופת חופשת הלידה אשר לא נוכו כאמור, ישלמו העובדת או העובד באמצעות מקדמות על חשבון שכר עבודה שישלם להם המעביד לצורך זה, והמעביד יעבירם לקופת הגמל בכל חודש במהלך חופשת הלידה, יחד עם תשלומיו; המעביד רשאי לנכות את המקדמות על חשבון שכר העבודה משכרם של העובדת או העובד עם שובם לעבודה לאחר חופשת הלידה.
נהג המעביד בלבד לשלםל תשלומים לקופת גמל, ימשיך לשלם תשלומים כאמור במועדים ולפי הכללים החלים עליו לפי התקנות, כאילו הוסיפו העובדת או העובד לעבוד בתקופה שבה הם זכאים לדמי לידה, לפי העניין.
לתשומת לבך: אם הנך עוב/ת בשכר, כלומר, שכרך אינו משתלם על בסיס של חודש או של תקופה ארוכה יותר, התשלומים החודשיים שיופקדו לקופת הגמל, יבוצעו לפי שכרך הממוצע בששת החודשים שבהם עבדת בפועל אצל מעבידך, שקדמו לתקופת חופשת הלידה.
הערות:
(1) האמור בהודעה זו חל לגבי עובדת או עובד שעבדו אצל מעבידם שישה חודשים לפחות בתכוף לפני תחילת ההריון של העובדת או של בת זוגו של העובד, לפי העניין, ולעניין תשלומים בתקופת הזכאות לדמי לידה – אם נוסף על כך התקיימו יחסי עובד ומעביד ביניהם בכל תקופת ההריון.
(2) קטיעה ברצף ההפרשות לקופות גמל עלול לפגוע בזכויות של העובד/ת בקופת הגמל.
רשימת הפרשות לקופות גמל
[המעביד ישלים את הנתונים על פי תנאי העבודה של העובדת]
הגוף המקבל אחוז הפרשה סכום הפרשה אחוז הפרשה סכום הפרשה
סוג התשלום ושם התכנית של העובד של עובד של המעביד של מעביד
פנסיה
ביטוחים
חיסכון (קרן השתלמות)
אחר: