מעסיקים

מהו ביטוח מנהלים?

ביטוח מנהלים ידוע גם כביטוח פנסיוני של עובדים שכירים בפוליסות לביטוח חיים. כיום ניתן לעשות ביטוח מנהלים דרך חברות הביטוח השונות הקיימות בשוק. מימון ביטוח מנהלים נעשה על ידי הפרשת כסף חודשית (הפרמיות) מהמעביד וגם מהעובד. זו היא למעשה קופת חיסכון אשר נוצרת ע"י מימון העובד. חשוב לציין, שההפקדות מזכות בהטבות מס הן את העובד והן את המעביד. שני תנאים מצטברים חייבים להתקיים על מנת שניתן יהיה לבטח את העובד עם ביטוח מנהלים. ראשית, על העובד להיות שכיר. שנית, העובד והמעביד צריכים לשלם את הביטוח, וגם לדאוג להפרשת סכום מסויים שנקבע מראש כל חודש לקופה.

ישנם סוגים שונים של ביטוח מנהלים, אשר משלבים גם מרכיבי חיסכון ומטרתם להעניק פיצוי כספי, וגם לשמור על רמת חיים לאחר פרישה מהעבודה.

 

 

מי צריך ביטוח מנהלים?

 

היתרון בביטוח מנהלים הוא שקיימת הבטחת הכנסה, כמו בביטוח לאומי, כלומר קיימת קצבה שמקבלים אנשים שאינם עובדים מפאת אי כשירותם. החיסכון שצברתם בביטוח המנהלים, ישמש אתכם במקרים של אובדן כושר עבודה, וישמש כמקור לפיצויים במקרים מסויימים. בעבר, ההפרשה לא כללה ביטוח מפני אובדן כושר עבודה, וניתן היה להשיגה רק על ידי הפרשה מיוחדת של המעביד או העובד. אך כיום, בתכניות החדשות של ביטוח מנהלים, נקבע כבר בחוזה כי ניתן לרכוש ביטוח מפני אובדן כושר עבודה במסגרת ההפרשות לתכנית עצמה

 

 

למה כדאי שיהיה ביטוח מנהלים?

 

ישנם מס' יתרונות בולטים בעשיית ביטוח מנהלים. ראשית, מדובר בחיסכון לשעת הפנסיה. לא דבר של מה בכך. במידה, ועברתם תאונה מכל סוג שהוא, לפני הפנסיה, תוכלו לקבל הכנסה חודשית. זאת ועוד, תהיו זכאים להטבות מס – הפרשתכם לתגמולים מקנה לכם זיכוי ממס של 25% עד לתקרת הכנסה מזכה, גם המעביד פטור ממס כאשר הוא מפריש לכם את התגמולים. הגמישות היא יתרון נוסף, המבוטח יכול לבחור את גובה הריסק בכל אחד מהכיסויים.

 

כמה מילים לגבי קרנות פנסיה

בעבר, חיסכון פנסיוני היה מושג שהעלה אסוציאציות של מבוגרים, אשר הגיעו לגיל הזהב. אך כיום המצב שונה ורבים מאיתנו חושבים על חיסכון פנסיוני. זו הסיבה, שהממשלה גם מעודדת שימוש בקרנות הפנסיה. חוק פנסיה חובה החדש הוסיף למעגל מקבלי הפנסיה כמיליון שכירים. ישנם מס' תנאים שעליכם לעמוד על מנת לקבל קרן פנסיה. כך לדוגמא, גבר מעל גיל 21 ואילו אישה מעל 20. מינימום של מס' חודשי עבודה הם תנאי נוסף. בחירת קרן הפנסיה היא אחת מהבחירות החשובות ביותר שעושה האדם בחייו. לפני שאתם בוחרים בקרן פנסיה מסוימת, עליכם לשאול את עצמכם האם יש לכם צורך של חיסכון בלבד, או שמא גם בכיסויים ביטוחיים? יש להחליט מהו גובה החיסכון הרצוי, ואילו כיסויים ביטוחיים יתאימו לכם לצרכים שלכם. חשוב לציין, שקרן הפנסיה הינה עניין אישי. יתרון של קרן אחת יכולה להתאים לעובד אחד, ואילו לעובד האחר היא תיחשב כחיסרון. לכן, עליכם להתאים באופן אישי איזה חיסכון פנסיוני מתאים לכם.

להלן מאמרים בנושא חובות מעסיקים כלפי עובדים:

מי אחראי להפסדים בצבירת הפיצויים בפוליסה בתקופה שבין סיום העבודה לבין פדיון הצבירה

לאור ירידות השערים בשווקים, עולה השאלה מי אחראי להפסדים בצבירת הפיצויים בפוליסה בתקופה שבין סיום העבודה לבין פדיון הצבירה. האם בתקופה זאת הכספים שייכים כבר לעובד ועליו לספוג אותם, האם הם עדין של המעביד או האם הגוף המוסדי שמעכב את שחרור הכספים צריך לשאת בהפסד.
10/02/2009

פרויקט האכיפה האזרחית של זכויות פנסיוניות לעובדי קבלן בעיצומו

השבוע הוגשו לבית הדין לעבודה שלוש בקשות נוספות לאישור תובענות ייצוגיות במסגרתן ניתבקש בית הדין לעבודה לפסוק נגד חברות שמירה פיצוי על כך שלא הפקידו לכל עובדיהם כספים לקרן פנסיה כפי חובתם בצו ההרחבה.

האם רשאי גוף המוסדי לצרף קבוצת מבוטחים לקופת גמל ללא ביצוע ייעוץ או שיווק פנסיוני?

לאחרונה נתברר, לפי עמדת הממונה על שוק ההון ביטוח וחסכון, כאשר המעסיק עורך מכרז ובוחר קופת גמל או קרן פנסיה עבור עובדיו אין צורך לקיים הליך ייעוץ או שיווק פרטני לכל עובד.

ההסבר לעמדת הממונה

עמדת הממונה נשענת, בין השאר, על פרשנות לפיה התקשרות כזאת איננה נופלת לגדר סעיף 13 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (עיסוק בייעוץ פנסיוני ובשיווק פנסיוני), תשס"ה-2005 (להלן – "חוק הייעוץ").

חוק הייעוץ הפנסיוני – משמעויות לגבי התקשרות בין המעסיק לסוכן הביטוח

רוב המעסיקים כיום מקבלים ייעוץ פנסיוני מסוכן הביטוח שלהם. הייעוץ ניתן על ידי סוכן הביטוח הן לארגון (המעסיק) והן לעובדים. החוק אינו קובע כל מגבלה על מתן ייעוץ פנסיוני למעסיק, על ידי סוכן הביטוח (המשווק הפנסיוני) או על ידי היועץ הפנסיוני. השאלה המרכזית היא, האם סוכן הביטוח יוכל להמשיך ולפעול בארגון באותו אופן שפעל לפני כניסת החוק לתוקף, ובעיקר האם יוכל להמשיך ולייעץ במקביל למעסיק ולעובדים.

ניגוד עניינים בחוק הייעוץ

על מעסיקים להתרגל לנורמה חדשה לפיה אסור לסוכן הביטוח להעדיף את האינטרס של המעסיק על האינטרס של העובד

חבות פנסיונית לפי הסכמים קיבוצים וצווי הרחבה

מעסיק עשוי להיות חייב לשלם פנסיה לעובד שמעולם לא עבד עבורו

הסכם קיבוצי – פנסיה חובה מקיפה במשק

צו הרחבה – פנסיה חובה לכלל המשק – מאתר משרד התמת – ינואר 2008